Vasile Blaga a scăpat de acuzații. Procurorii au clasat din lipsă de probe dosarul EADS

Procurorii DNA au clasat dosarul EADS, în care au fost efectuate cercetări în legătură cu posibile fapte de corupţie săvârşite la încheierea contractului de 750 milioane euro privind securizarea frontierelor. Cei din Direcţie susţin că, în urma cercetărilor, nu au reieşit probe privind săvârşirea unor fapte de corupţie în dosarul EADS, fiind invocată şi o decizie a Curţii Constituţionale privind abuzul în serviciu.

Iniţial, procurorii au efectuat cercetări în legătură cu sume care ar fi fost primite ca mită de oficiali români în schimbul acordării unui contract companiei EADS, în anul 2004, privind Sistemul Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat, în valoare de 534 milioane euro, extins în anul 2009 cu 200 milioane euro.

Cercetările în dosarul EADS i-au vizat pe foştii miniştrii de Interne Marian Săniuţă, bihoreanul Vasile Blaga şi Dan Nica. Ulterior, în anul 2015, DNA a extins cercetările cu privire la implicarea firmei Fujitsu Siemens Computers, deţinută de omul de afaceri Claudiu Florică, unul dintre denunţătorii din dosarul Microsoft.

Foto: agerpres.ro

Distribuie informația
Alte știri