Vasile Blaga se pregateste sa revina in forta la conducerea PNL-ului

Vasile Blaga

Şi-a reactivat vechii colaboratori, apropiaţii săi sunt încă în funcţii la partid, primarii cu influenţă se mişcă la directivele lui, continuă să beneficieze de privilegiile de şef de partid şi se pregăteşte să recâştige terenul pierdut după ce s-a dat la o parte pe motiv de dosar penal. În primul BPN al PNL, convocat astăzi pentru declanşarea alegerilor interne în partid, Vasile Blaga vrea să creeze condiţiile propice pentru organizarea Congresului viitor în folosul lui. La fel procedează însă şi vechii liberali, scrie stiripesurse.ro.

Astăzi în şedinţa de conducere a PNL ar trebui să se fixeze calendarul intern pentru alegerile interne şi să se creeze comisia de organizare, dar şi cea de statut. Ambele sunt esenţiale pentru modul în care se vor desfăşura ostilităţile interne în cursa pentru şefia partidului.

Conştienţi de avantajele obţinerii unei majorităţi în cele două comisii, oamenii lui Vasile Blaga trec astăzi la ofensivă. Potrivit unor surse din conducerea PNL, de la înălţimea procentelor obţinute la ultimele alegeri, liderul PNL Alba, Mircea Hava, susţinut şi de alţi lideri şi primari din partea fostului PDL, este pregătit să ceară în şedinţa de astăzi partea leului.

Pretenţiile primarilor din fostul PDL ar putea provoca însă un adevărat scandal intern. „Să nu uite Hava că la parlamentare a pierdut 15.000 de voturi faţă de alegerile locale. Şi nu numai el. Şi Clujul şi Aradul şi Bihorul”, susţin surse din tabăra vechilor liberali, iritaţi de planurile colegilor de partid.

Distribuie informația
Alte știri