Vernisajul expoziției de artă fotografică de grup ”Ciao Italia!”, în Cetatea Oradea

Foto: Fórián Adrea

Galeria ”Ștefan Vilidár István”, Centru Expozițional EFA Oradea – România (Corpul C, etajul I.) administrat de Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea (CFNO) a găzduit joi, 29 septembrie 2022, la ora 18:00 vernisajul unei expoziții deosebite de artă fotografică, organizate de către Asociația Internațională ”Euro Foto Art (AIEFA), în parteneriat cu Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Împrejurimi, cu sprijinul Summit Agro România.

De această dată pe simezele cunoscutei Galerii din cadrul Palatului Princiar al Cetății medievale  Oradea au fost instalate 51 de fotografii alb-negru și color realizate de trei membrii ai: Morvay-Szabó Edina, Kovács Orsolya si Csíki János, care în acest an au efectuat o serie de deplasări de creații individuale în Italia.

Publicul prezent fizic într-un număr foarte mare,  cât cei pe platforma online au fost salutați de către curatorul expoziției artistul fotograf Ștefan Deși expun trei autori, care au fotografiat în diferite regiuni pitorești ale Italiei, expoziția este omogenă și oferă privitorilor un moment deosebite de delectare

Artista fotograf Morvay-Szabó Edina  a împărtășit impresiile sale despre locurile pitorești fotografiate în această vară. Kovács Orsolya prezentă în expoziție un grup de imagini deosebite realizate în Roma și în Vatican, a subliniat rolul deosebit pe care l-a jucat în realizarea imaginilor sale lumina de primăvară, cerul albastru norii deosebiți. Csíki János a prezentat contextul în care a realizat fotografiile expuse în mare parte în diferite Basilici din Roma, Assisi și Napoli.

În încheiere artistul fotograf Ștefan Tóth István AFIAP, ESFIAP a înmânat celor trei expozanți Certificatul de patronaj al AIEFA.

Momentele muzicale ale vernisajului au fost susținute de către reprezentantului Grupului ”Duo Sole Fide” artistul Thurzó Sándor József, care a interpretat la violă mai multe piese din repertoriul italian: ”Serenada” de Enrico Toselli (aranjament pentru solo de interpret), ”Arie” de Antonio Lotti (aranjament pentru solo de interpret), ”Ave Maria” de Mathilde C. Marchesi și  ”Romance” de Padre Martini.

Noua expoziție de grup „Ciao Italia” va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 13 octombrie 2022, zilnic între orele 08:00 – 20:00, la care accesul este gratuit.

Distribuie informația
Alte știri