Vernisajul expoziției fotoreporterilor bihoreni la Berettyóújfalu

Luni a avut loc la ora locală 15:00 în Galeria Cinematografului „Makk Kálmán” din Berettyóújfalu (HU) vernisajul expoziției fotoreporterilor Bihoreni, organizată de către Asociația Internațională „Euro Foto Art (AIEFA), în parteneriat cu Centru Cultural „Berettyó”, Casa de Cultură „Nadányi Zoltán” din localitate, în preambulul Festivalului de vară.

Cu această ocazie au fost expuse o selecție de 40 de fotografii alb-negru color, acceptate la ediția a VII-a a expoziției fotoreporterilor din Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar, organizată de către AIEFA” în parteneriat cu Casa „Partium” din Debrețin (HU), sub auspiciile Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP), recunoscută de UNESCO.

Expoziția a fost vernisată prima dată la Galeria „Euro Foto Art”, Centru Expozițional FIAP Oradea – România, la începutul lunii februarie, respectiv în mijlocul lunii martie 2022 la Casa „Partium” din Debrețin (HU). Publicul prezent la eveniment a fost salutat din partea organizatorilor din Berettyóújfalu de către artistul Kocsis Csaba din Berettyóújfalu, membru EFA din Oradea, care a apreciat inițiativa organizării acestei expoziții internaționale. Artistul fotograf Ștefan Tóth István AFIAP, ESFIAP a subliniat rolul desosebit pe care l-au aceste expoziții în promovarea evenimentelor petrecute în cele două județe vecine.

Directorul Casei „Partium” Stanik István expert media a prezentat printr-un tur de orizont fotografiile expuse. Momentele muzicale au fost oferite de către artiștii Thurzó Sándor József (violă) din Oradea și Kocsis Csaba (ghitară-voce) din Berettyóújfalu, car au interpretat mai multe piese din repertoriul maghiar. Expoziția alcătutită din lucrările fotoreporterilor va rămâne la dispoziția publicului până la data de 06 iulie 2022. Toate imaginile expoziției se pot admira pe site-ul Asociației „Euro Foto Art”: https://www.eurofotoart.com/efa-exhibition-salons/ro-hu-photoreporters/ (Foto: Csíki János)

Distribuie informația
Alte știri