Vernisajul expoziţiei personale Bereki Anikó din Budapesta, în preambulul ediției a X-a a Zilelor Culturale Sfântul Ladislau

Asociația Internatională „Euro Foto Art” (AIEFA) organizează in parteneriat cu Asociația ”Sfântul Ladislau” din Oradea, în preambulul ediției a X – a a Zilelor Culturale Sfântul Ladislau, un maraton fotografic al artiştilor fotografi din ţara vecină. 

Maratonul va cuprinde 3 expoziții de înaltă ținută artistă, organizate sub auspiciile Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP), recunoscută de UNESCO. Evenimentul a debutat vineri, 17 iunie 2022, la ora 18:00, în Galeria „Ştefan Vilidár István”, din Palatul Princiar al Cetății medievale Oradea (Corpul  C, etajul I.) În această Galerie a avut loc vernisatjul expoziției, în prezența autoarei Bereki Anikó din Budapesta, expoziția personală intitulată „Az én Balatonom a mi Balatonunk” (Balatonul meu este Balatonul nostru). Expoziția cuprinde 50 de fotografii artistice realizate despre minunatul lac din Ungaria de către artistul fotograf, în cele patru anotimpuri ale anului. Artista fotograf în prezent este redactor şi reporter la Radio Kossuth din Ungaria.

În România expoziția a fost prezentată pentru prima dată în Oradea. Publicul a fost salutat de către curatorul expoziției artistul fotografi Ștefan Tóth István AFIAP, ESFIAP, președintele  AIEFA, care a prezentat contextul în care au fost realizate imaginile și a mulțumit artistei fotograf pentru expoziția deschisă în Oradea și i-a amânat certificatul de patronaj a Asociației Internaționale. 

În cadrul vernisajului a luat cuvântul artistul fotograf expozant care a mulțumit președintelui AIEFA pentru implicare în organizarea acestui vernisaj. Expoziția a fost vernisată de către Zatykó Gyula, managerul manifestării Zilele Sfântului Ladislau care a înmânat artistei fotograf expozant și persoanelor care au contrbuit la reușita vernisajului cadouri simbolice.

Programul cultural al serii au fost oferite de către artiștii formației ”Duo Sole Fide” formată  din Thurzó Sándor József care a interpretat la violă cântecul popular  Hullámzó Balaton tetején culegese de Kola József, iar Fórián Andrea a interpretat poezia lui Gárdonyi Géza intitulată ”A Balaton” pe un fundal de improvizație solo de violă, respectiv poezia lui Illyés Gyula intitulată ”A tihanyi Templom-hegyen”, pe fundalul muzical Ave Regina de Michael Haydn. În încheiere, invitatul serii artista Oszaczky Andrássy Katalin a interpretat la pian împreună cu artistul Thurzó Sándor József la violă piesa Dalnak lenge szárnyán, Op. 34 No. 2. de Felix Mendelssohn-Bartholdy.

La finalul vernisajului a avut loc tragerea la tombolă a 3 cadouri oferite de artista fotograf cu obiecte de amintiri despre Balaton. Toți cei prezenți la vernisaj au putut gusta din renumitele napolitane ”Balaton” aduse de Bereki Anikó. Expoziția organizată în parteneriat cu Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune, cu sprijinul Summit Agro Romania, va râmâne la dispoziția publicului vizitator până la sfârșitul lunii iunie 2022.

Evenimentul a fost transmis în direct și se poate reviziona pe adresa: https://www.facebook.com/EuroFotoArtAssociation/videos/322403353423306 Intreaga expoziție poate vizitată pe site-ul Asociației: https://www.eurofotoart.com/efa-exbhibitions-halls/stefan-vilidar-istvan-gallery-oradea/08/

Distribuie informația
Alte știri