Vernisajul expoziției unuia dintre cei mai mari artiști fotografi ai lumii, la Oradea 

Foto: Fórián Andrea

Galeria Euro Foto Art, Centru Expozițional FIAP Oradea – România, din cadrul Muzeului Țării Crișurilor – Complex Muzeal, secția Muzeul Orașului Oradea a găzduit sâmbătă, 19 noiembrie, vernisajul expoziției reputatului artist fotograf Kerekes István EFIAP/ d3 din Mosonmagyaróvár (HU), organizat cu sprijinul Sumit Agro România.  

La eveniment a participat și autorul expoziției.

Publicul prezent la vernisaj a fost salutat de către reprezentantul Muzeul Orașului Oradea dr. Cristina Pușcaș muzeograf, care a mulțumit artistului fotograf expozant  pentru faptul că a călătorit aproape o zi ca să ajungă la Oradea.

”Ne bucurăm pentru faptul că o asemenea personalitate a lumii fotografice mondiale a onorat cu prezența lui vernisajul nostru de aztăzi, precum și pentru faptul că ne-a adus o asemeena expoziție, fără precedent în Oradea” a subliniat în discurul ei, reprezentanta secției Muzeului Orașului Oradea.

”Expoziția vernisată este un deliciu fără precedent în orașul nostru, care trebui savurat corespunzător! Artistul expozant a demonstrat un lucru important, care ar trebui să fie și în atenția creatorilor contemporani că: în simplitate este complexitatea și nu invers! Lucrările sale au fost realizate cu o măiestrie  deosebită! István Kerekes are o strategie aparte de a se apropia cu aparatului de fotografiat de  miezeul problemelor… Din creațiile sale radiază originalitate, simplitatea și un mesaj vizual, care provoacă pe privitori să admire timp îndelungat exponatele. Are un dar aparte de a apăsa pe butonul aparatului de fotografiat exact atunci când trebuie….”  a precizat curatorul expoziției. Cu această ocazie artistul fotograf expozant a fost declarat Membru de onoare AIEFA.

Momentele muzicale ale vernisajului au fost oferite de către artistul Thurzó Sándor József, reprezentantul Grupului Cultural „Duo Sola Fide” din Oradea, care a interpretat mai multe piese din repertoriul maghiar:  ”Berceuse” de Zsolt  Nándor, ”Seară la secui” de Bartók Béla, ”Arioso” de Farkas Ferenc și ”Romance oublier” de Liszt Ferenc.

Expoziția reputatului artist fotograf din Ungaria organizată în parteneriat cu Muzeului Țării Crișurilor – Complex Muzeal, prin secția Muzeul Orașului Oradea se va putea vizita până la data de 19.12.2022, de marți până duminică, între orele 09:00 – 17:00 (luni – închis).

Imaginile expuse la Oradea se vor putea viziona în perioada noiembrie – decembrie  și pe ecranele mijloacelor moderne de transport din municipiul Oradea, datorită protocolului încheiat cu AIEFA și OTL SA. Creațiile sale pot fi admirate și pe site-ul personal: www.kerekesistvan.com

Distribuie informația
Alte știri