Veste bună! De vineri, 11 mai, drumul expres va fi practicabil pe toată lungimea

În urma finalizării lucrărilor pe porțiunea drumului expres din zona Stației CFR Oradea, în data de 11 mai 2018, începând cu ora 12.00, se va deschide traficul rutier între străzile Ana Ipătescu și Izvorului.

Segmentul de drum finalizat are lungimea de 660 metri, lățimea de 6,40 m și are câte o bandă pe sens. Valoarea lucrărilor de drum și relocare utilități pe porțiunea menționată este de 3.635.882,97 lei fără TVA, din buget local. Pe segmentul nou de drum, traficul este permis doar pentru autovehiculele ușoare, în gabaritul permis de lege și este interzis pietonilor.

Proiectul drumului expres a fost finanţat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007 – 2013, primul tronson realizat din fonduri transfrontaliere fiind inaugurat în decembrie 2015. Lung de 3,5 kilometri, drumul are două benzi de circulaţie şi face legătura cu drumul naţional DN1 spre Cluj-Napoca şi cu DN19 spre Satu Mare, legând podul Mareşal Prezan şi podul Teodor Neş.

Rolul drumului expres este de a descongestiona bulevardul Magheru şi de a facilita accesul dinspre zona de deal a Oradiei spre cartierele Rogerius şi Nufărul, creându-se astfel o legătură mai bună între zona de deal şi ieşirea înspre Ungaria şi înspre Satu Mare.

Distribuie informația
Alte știri