Veste bună! Internatul Colegiului Tehnic Traian Vuia, reabilitat și modernizat

Reabilitat și modernizat, căminul internat de la Traian Vuia oferă elevilor aproape 100 de locuri de cazare. Lucrările au fost executate de S.C Chintioflor Construct S.R.L, iar valoarea lor a fost de aproape 2 milioane de lei.Cu ocazia reabilitării clădirii a fost asfaltată și curtea interioară și drumul colector la Colegiul Tehnic Traian Vuia. Accesul în incinta imobilului se realizează din str. C-tin Brâncoveanu, pe poarta de acces existentă.

În cadrul lucrărilor au fost reabilitați pereții interiori, s-a făcut o nouă compartimentare interioară, au fost reabilitate fațadele exterioare ale imobilului care au fost izolate termic, au fost refăcute toate instalațiile sanitare și electrice dar și acoperișul și învelitoarea clădirii.


Căminul internat oferă aproape 100 de locuri de cazare și este structurat astfel: la parter este dotat cu toaletă pentru personaele cu dizabilități, sală de lectură, bibliotecă, cabinet medical, cabinet pedagog, la etajul I există o sală de meditație, o cameră a pedagogului și 12 camere cu patru paturi fiecare, iar etajul II este de asemenea dotat cu o sală de meditație, spălătorie și 12 camere cu patru paturi fiecare. Fiecare cameră este dotată cu baie proprie, dulapuri pentru haine, cuier, masă și scaune.

La acest cămin au dreptul să se cazeze toți elevii de la Colegiul Tehnic Traian Vuia din învățământul profesional și liceal de zi, care vin din mediul rural, prin urmare toți cei interesați sunt așteptați să depună cereri la secretariatul unității de învățământ. Taxa de cazare în internat este de 150 lei/lună, dar pentru elevii din mediul rural care nu au domiciliul în Oradea și care s-au înscris la învățământul profesional dual cazarea în căminul internat de la Colegiul Tehnic Traian Vuia este gratuită, la fel ca și masa la cantina colegiului.


În acest moment sunt înscriși în învățământul dual la Colegiul Tehnic Traian Vuia un număr de 216 elevi în clasa a IX-a, din care un număr de 43 vor sta în internat, începând cu luna viitoare, când căminul internat va fi dat deja în folosință.

Distribuie informația
Alte știri