Veste bună pentru milioane de români! Valoarea tichetului de masă majorat poate fi acordat și în luna iunie 

Valoarea  tichetului de masă va crește, de la 1 iulie, până la 30 lei, față de de cei 20,17 lei/zi din prezent, conform unui proiect adoptat în această săptămână de Parlament. Asta înseamnă că, dacă vor și își permit, firmele pot crește valoarea tichetelor acordate salariaților începând cu 1 iulie.

Proiectul de lege, ce conține majorarea tichetului de masă și care se îndreaptă spre șeful statului pentru promulgare, conține următoarea mențiune: „Angajatorii pot acorda suplimentar, în luna iulie 2022, tichete de masă având valoarea corespunzătoare diferenței dintre valoarea stabilită de până la 30 lei/tichet de masă/zi, şi valoarea acordată în luna iunie 2022 corespunzător zilelor lucrate în această lună”.

Dacă aleg să o facă, angajatorii vor putea să dea salariaților în luna iulie, în plus față de cuantumul aferente zilelor lucrate în iunie, diferența dintre valoarea actuală și cea de 30 lei/zi, scrie avocatnet.ro.

Schimbarea adusă de proiectul de lege, respectiv majorarea valorii tichetului de masă la 30 de lei, nu este obligatorie pentru firme. Cei 30 de lei reprezintă valoarea maximă a unui tichet de masă, dar nu înseamnă că firmele vor trebui să dea această valoare, dacă nu își permit, ele putând acorda orice sumă, dar până în 30 de lei.

Indiferent dacă vor crește valoarea tichetelor de masă sau nu, angajatorii trebuie să știe că sumele acordate pentru tichetele de masă sunt deductibile limitat, fiind incluse în limita unei cote de până la 5% aplicată cheltuielilor sociale, doar dacă sunt oferite pentru zilele în care salariatul a fost la muncă, și nu în concediu fără plată, de odihnă sau medical.

Pentru tichetele acordate salariaților, firmele trebuie să rețină și să plătească către stat 10% din valoarea lunară acordată, respectiv impozitul pe venit.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri