Veste bună pentru românii care trimit bani din străinătate. Comisioanele de transfer vor fi mai mici

România are printre cele mai mari comisioane privind transferul de bani în sau din străinătate. De exemplu, pentru o sumă între 10 şi 100 de euro, costul transferului este între 10 şi 15 euro. Doar bulgarii au comisioane mai mari decât noi, de până la 24 de euro, pentru aceeaşi sumă, în timp ce polonezii, de exemplu, plătesc doar 2 euro, conform stirileprotv.ro. Comisioane mult mai mici au, în schimb, ţările care au moneda euro.

Tocmai de aceea, Comisia Europeană schimba regulile. Tranzacţiile transfrontaliere vor costa la fel ca cele interne. Nu contează unde în Uniunea Europeană sunt făcute. De asemenea, comisioanele pentru retragerile de numerar în străinătate sau pentru plăţile cu cardul vor scădea.

Decizia trebuie să fie aprobată de Parlamentul Uniunii şi ar urma să intre în vigoare din ianuarie, anul viitor. Economiile pentru consumatori europeni sunt estimate la 1 miliard de euro pe an.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri