Veste buna pentru soferi generata de schimbarea legislaţiei RCA. Dauna se constată oriunde vrea păgubitul, maşina poate fi reperată în orice service

Firmele de asigurare sunt obligate să efectueze constatarea daunelor, în cazul unui accident, acolo unde doreşte păgubitul, nu doar la centrele de constatare a daunelor, iar maşina poate fi reparată îm orice service doreşte păgubitul. Anuntul vine din partea lui Cristian Muntean, preşedintele Asociaţiei Service-urilor (ASSAI).

Decizia a fost luată de Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF), spun cei de la economica.net, la solicitarea reprezentantilor din service-uri.

„Practic, dacă ai avut maşina avariată în baza unui tichet RCA, mergi cu maşina direct în service-ul auto unde inţentionezi să o repari, iar asigurătorul este obligat să vina în service-ul auto (ales de catre tine, indiferent dacă acel service auto are sau nu contract de colaborare cu firma de asigurări) şi să îţi efectueze constatarea daunelor. Este o premieră în România! Dispare în sfârşit, conceptul de punct de constatare a daunelor. Felicitari departmentului de protecţie a consumatorului din ASF!”, scrie Cristian Muntean, pe facebook.

Alte știri