„Vestele galbene din Stei”. Soferii din sudul judetului au cerut reluarea lucrarilor pe DN 76 intre Lunca – Varfurile

De peste 10 ani se lucreaza la DN 76, si de 7 la segmentul Lunca-Varfurile. Politicienii au tot promis in aceasta perioada reabilitarea drumului insa realitatea este cea pe care v-am descris-o. Satui sa fie mintiti sute de locuitori ai zonei au iesit astazi in strada. Locul de intalnire a fost in centrul orasului Stei, acolo unde s-au adunat aproximativ 150 de oameni carora, inaintea protestului le-a fost prezentata o filmare din drona a drumului descris de locuitorii zonei ca fiind unul deosebit de periculos si nesigur .

Din cei 184 de km cat are soseaua Oradea -Deva sunt reabilitati doar 80. Pentru ceilalti 100 de km de drum, in 15 ani, nu s-a reusit absolut nimic„, a declarat Dan Popa, unul dintre organizatori. „Ne-am astepta ca vocea noastra sa fie auzita de actualul ministru al transporturilor, care are origini bihorene, pentru ca se trage din Sudrigiu„, a spus un alt protestatar.

Actiunea a fost promovata pe Facebook. Pagina Drumul National 76 urmareste de cativa ani stadiul lucrarilor care nu se mai termina, asa ca, acum, administratorii paginii au facut demersurile legale pentru a protesta si offline, cum de altfel, au mai facut-o in fiecare an.

Oamenii, imbracati in veste galben-verzui, dupa modelulul protestatarilor din Paris au cerut reluarea lucrarilor de reabilitare si modernizare intre localitatile Lunca si Varfurile.

Reabilitarea sacestui sector a început în 2012 și este încă departe de finalizare. Contractul a fost reziliat în 29.11.2017 (la stadiu de execuție 80%) și nici până astăzi nu a fost scos din nou la licitație!
Protestatarii acuza ca mai gravă decât starea execrabilă a carosabilului este nepăsarea totală a celor direct responsabili din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.


Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri