Veşti bune pentru unii dintre şomeri! Pot primi bani pentru deschiderea propriei afaceri

Bugetul alocat programului de sprijin al tinerilor șomeri fără studii și fără experiență profesională, cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani, care locuiesc la periferie, s-a dublat, ajungând, în prezent, la 25.000 de euro. Cu această sumă, tinerii fără loc de muncă îşi vor putea deschide propria afacere.

Bugetul alocat acestei scheme de ajutor este de 46,4 milioane euro. În acest proiect sunt introduse ONG-urile, sindicate sau mai multe întreprinderi. Tinerii eligibili vor prezenta un plan de afaceri și vor semna cu acești terți pentru a beneficia de o anumită sumă.

Afacerea va trebui desfăşurată în mediul rural, iar sediul să fie în zona respectivă pentru o perioadă de minimum 6 luni. Tinerii trebuie să aibă reședința în localitatea în care vor deschide afacerea.

Tinerii şomeri vor intra în posesia banilor în două etape:

– tranșa inițială de maximum 75% din valoarea ajutorului de minimis, așa cum a fost aprobat pe baza planului de afaceri și prevăzut în contractul de subvenție încheiat;

– tranșa finala egală cu diferența până la valoarea totală, după ce beneficiarul ajutorului face dovada că a ocupat locul/locurile de muncă asumat(e) prin planul de afaceri.

Totodată, tinerilor le vor fi asigurate cursuri de inițiere, calificare, recalificare, perfecționare sau specializare sau cursuri de formare profesională.

Schema se aplică începând cu data de 10 ianuarie 2022 până la finalul acestui an, potrivit avocat.net.

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri