Vesti bune pentru unii pacienti. Pot primi tratament fara evaluarea comisiilor CNAS

24 de medicamente pentru afectiuni grave vor putea fi prescrise de medicii specialisti fara evaluarea comisiilor Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. De la 1 martie, persoanele diagnosticate cu afectiuni oncologice, boli rare, cum ar fi hemofilia si scleroza multipla, hepatite sau obezitate vor putea merge direct la farmacie pentru a-si lua reteta.

Si asta in baza formularului electronic completat de doctor care isi asuma raspunderea ca bolnavul trebuie sa primeasca acel tratament.Formularele ajung apoi in baza de date a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, autoritatea care deconteaza tratamentele.

La nivelul caselor de asigurări de sănătate, comisiile la nivel local aprobă 36 de DCI-uri unice( Denumiri Comerciale Internaţionale) pentru următoarele arii terapeutice: afecţiuni cardiovasculare, tratamentul substitutiv al afecţiunilor oncologice, boala Parkinson, ADHD, diabet zaharat, tulburări de creştere la copii, scleroza multiplă, epilepsie. Comisiile de experţi sunt constituite din medici de specialitate în aria terapeutică pentru care se emit deciziile de avizare/neavizare a iniţierii şi/sau continuării tratamentelor cu medicamente.

Alte știri