Vești proaste pentru românii care nu-și plătesc curentul la timp

Românii care nu-și plătesc curentul la timp ar putea rămâne în beznă mult mai ușor, dacă nu vor plăti o garanție furnizorului de electricitate. Autoritatea Naționala de Reglementare în Domeniul Energiei a adoptat un ordin care a intrat deja în vigoare care le permite furnizorilor să le ceară consumatorilor care nu și-au plătit ultimele două facturi garanții bănești.

Banii pe care oamenii trebuie să-i depună în contul furnizorului pentru a nu fi debranșați reprezintă media a trei facturi, încasate cu titlul de garanție. În cazul persoanelor prinse că fură curent, garanția se va întinde pe un an de zile. Constrângerea poate fi aplicată, potrivit ordinului ANRE, doar de către ‘furnizorii de ultimă instanță’ cum sunt Enel, CEZ si EON, relatează ziare.com.

ANRE a mentionat totuși în ordin ca furnizorii n-au dreptul sa le ceara garanții „consumatorilor vulnerabili”. Sunt considerați ‘consumatori vulnerabil’ doar oamenii înscriși in bazele de date ale instituțiilor de protecție sociala sau cei care sunt, totodată, bătrâni și bolnavi, potrivit Regulamentului de furnizare a energiei electrice.

Foto: antena3.ro

Distribuie informația
Alte știri