Veteran de război din Oradea, premiat la împlinirea vârstei de 101 ani

În semn de prețuire și respect, Primăria Oradea i-a acordat astăzi un premiu aniversar domnului Dan Micu, veteran de război, care a împlinit frumoasa vârstă de 101 ani pe 12 aprilie.

Întrucât acesta nu a putut fi prezent la sediul Primăriei din motive de sănătate, viceprimarul Marcel Dragoș a înmânat premiul doamnei Alina Micu, nora sărbătoritului.

Premiul a constat într-o plachetă tip trofeu personalizat, un fanion și volumele „Istoria Bihorului”,  „Primăvara Întregirii – Operațiunea Armatei Române, aprilie – august 1919” și  „România – Documentele Marii Uniri 1918”.

„Este un mic semn de apreciere și respect față de un fost ostaș pentru care datoria față de țară a reprezentat crezul suprem și, de asemenea, un semn de prețuire pentru onorabila vârstă de 101 ani. Veteranii de război sunt adevărate simboluri ale curajului și devotamentului și avem datoria să transmitem tinerelor generații aceste valori patriotice”, a declarat viceprimarul Marcel Dragoș.

De asemenea, în semn de recunoaştere a meritelor sale în apărarea independenței, suveranității și integrității teritoriale, garnizoana Oradea i-a oferit sărbătoritului o diplomă înrămată.

Distribuie informația
Alte știri