VIA – aplicaţie mobilă gratuită pentru tinerii afectaţi de cancer din România

Tinerii bolnavi de cancer, cu vârste între 18 şi 39 de ani, pot folosi gratuit VIA – o aplicaţie mobilă pe care Asociaţia Little People România a dezvoltat-o pentru aceştia.

Este disponibilă pe telefoane mobile cu sisteme de operare IOS şi Android şi poate fi descărcată din iTunes sau GooglePlay. Ea le permite utilizatorilor să îşi creeze propriul profil public, în timp ce anumite informaţii cu caracter personal sunt securizate şi nu vor putea fi vizualizate de orice utilizator, permiţând opţiuni de filtrare pentru funcţia de potrivire precum tipul cancerului, locaţie, interese, etc.

„VIA – aplicaţia mobilă concepută pentru a conecta persoane şi pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulţi care se luptă cu cancerul, astfel încât aceştia să aibă un lucru mai puţin de înfruntat: singurătatea”, arată Katie Rizvi, fondatoarea Asociaţiei Little People România, citată de agerpres.ro.

Imediat ce aplicaţia generează potriviri, utilizatorii sunt liberi să se contacteze unul pe celalalt. Astfel de cereri de interacţiune pot fi acceptate sau respinse, după preferinţă. Aplicaţia mobilă va trimite, de asemenea, notificări cu privire la viitoarele întâlniri, seminarii şi oportunităţi de socializare.

Distribuie informația
Alte știri