Via Transilvanica, primul traseu de lungă distanţă din România, finalizat

Via Transilvanica, primul traseu de lungă distanţă din România, care traversează ţara de la Putna la Drobeta-Turnu Severin, este finalizat, după patru ani de amenajare, perioadă în care a adunat deja mii de turişti, români şi străini, şi va fi lansat oficial în 8 octombrie.

Lansarea va avea loc printr-un eveniment care va avea loc la Alba Iulia, oraş unde a fost şi lansarea simbolică a proiectului în Anul Centenarului Unirii, în iunie 2018.

„Via Transilvanica ajunge la final după o perioadă de 4 ani şi jumătate, ani ce se numără în kilometri, judeţe, regiuni, borne şi paşi. Fraţii Uşeriu, împreună cu echipa Tăşuleasa Social, au lucrat la amenajările acestui traseu, ce înfrăţeşte Putna de Drobeta-Turnu Severin, urmând ca luna viitoare, pe 8 octombrie, să lanseze oficial traseul în întregime. Odată cu această lansare, Via Transilvanica va deveni oficial primul traseu de lungă distanţă din România, care traversează ţara în diagonală, din nord-est, până în sud-vest la Dunăre. Astfel, ţara noastră se va alătura ţărilor care au trasee celebre care generează milioane de turişti anual”, se menţionează într-un comunicat

Odată cu finalizarea amenajării traseului şi lansarea tronsonului din Alba, pe data de 8 octombrie va avea loc, astfel, şi deschiderea oficială Via Transilvanica. Evenimentul se va desfăşura în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia şi va cuprinde un târg, ateliere, expoziţii şi concerte.

Printre ambasadorii şi susţinătorii proiectului Via Transilvanica se numără, potrivit comunicatului, Marcel Iureş, Marius Manole, Andreea Esca, Pavel Bartoş, Dragoş Bucurenci, Amalia Enache, Horia Tecău, William Blacker, Mihaela Miroiu, Charlie Ottley, Nicolae Al României, Alina Maria de Roumanie, Toma Coconea, Tibi Uşeriu, Eduard Schneider, Mirela Pop, Mircea Bravo, Ion Barbu, Andi Moisescu, Ada Milea etc.

„Până în prezent, Via Transilvanica a adunat turişti de ordinul miilor, atât români, cât şi străini, încă din faza de construcţie a traseului.

Scopul Via Transilvanica este de a reinventa turismul (din zona rurală) a României, de a facilita accesul călătorilor la comunităţile de pe traseu şi la poveştile lor, ajutându-le să se dezvolte în mod sustenabil şi responsabil”, se mai arată în comunicat.

Distribuie informația
Alte știri