Viceprimarul Antonia Nica a primit vizita unei delegații de profesori din Italia

Viceprimarul Antonia Nica a primit azi, 16 noiembrie, vizita unei delegații de profesori din orașul Gravina, Italia.

Aceștia se află la Oradea în cadrul unui proiect Erasmus – „Open to the future”, respectiv a unui schimb de experiență cu Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu.

Delegația, însoțită de Radu Rus, directorul Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, a fost formată din directorul școlii „Instituto Comprensivo Don Eustachio Montemurro” din Gravina, dl. Michele Loglisci  și profesorii Annamaria Colonna, Arcangela Cicolecchia și Vittoria Squeo.

Cadrele didactice din Italia au fost însoțite în vizita la Primărie de un grup de elevi și profesori de la Liceul Ortodox.

Viceprimarul Antonia Nica i-a primt în sala de ședințe „Traian Moșoiu”, unde le-a adresat un cuvânt de bun venit: „Ne bucurăm să vă avem azi ca oaspeți la Primăria Oradea, clădire monument istoric, recent reabilitată. Așa cum știm cu toții, Programul Erasmus aduce cu sine multe perspective de dezvoltare pentru tineri. O perspectivă poate mai puțin importantă, la prima vedere, este: mobilitatea – călătoria a milioane de tineri și dascăli dintr-o țară în alta, dintr-o cultură în alta. În Oradea, oraș multietnic și multiconfesional, ne bucurăm de existența a șase licee teologice, școli în care, poate mai mult decât în altele, pe lângă o educație de calitate, se promovează valorile creștine încă atât de necesare pentru vremurile prezente. (…) În același timp, în aceste școli, dovadă fiind și ziua de astăzi, se întreprind parteneriate extrem de utile copiilor și dascălilor noștri.”

Aflați pentru prima dată la Oradea, italienii au fost impresionați de frumusețea orașului și a clădirilor sale monument istoric.

Totodată, în cadrul activităților educaționale specifice proiectului Erasmus, profesorii din Gravina au apreciat condițiile foarte bune de studiu de la Liceul Ortodox, clădirea școlii de pe str. Aluminei, nr. 88 fiind recent reabilitată de administrația locală pe fonduri UE. Aceasta este a șasea unitate de învățământ din municipiul Oradea reabilitată energetic pe fonduri europene.

În cadrul vizitei, oaspeții au putut afla mai multe lucruri despre construcția clădirii primăriei, a reabilitării monumentului istoric și a funcțiunii palatului administrativ.

La finalul întâlnirii, elevii de la Liceul Ortodox i-au dăruit viceprimarului Antonia Nica un tablou pictat chiar de ei, cu imaginea Primăriei Oradea.

Viceprimarul a însoțit apoi delegația în Turnul Primăriei, pentru a le arăta cea mai frumoasă panoramă a orașului.

Distribuie informația
Alte știri