Viceprimarul Beiusului, Ovidiu Daescu, pus sub invinuire de DNA

Procurorii DNA Oradea l-au pus sub învinuire pe Ovidiu Dăescu, fostul şef al APM şi actualul viceprimar al oraşului Beiuş. Acesta este acuzat că pe vremea când se afla în fruntea Agenţiei pentru Protecţia Mediului ar fi obţinut fonduri europene în programul „Conservarea speciilor de lilieci în Munţii Pădurea Craiului, Bihor şi Trascău” şi ar fi decontat cheltuieli efectuate cu documente fictive, relateaza adevarul.ro.

Valoare cheltuielilor fictive se ridică la aproape un milion de euro. Ar fi vorba despre un proiect care avea ca scop protejarea habitatelor de lilieci din trei judeţe.

“La data de 15 septembrie 2017, procurorii anticorupţie au dispus faţă de Ovidiu Dăescu, continuarea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de“folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene” şi „obţinere ilegală de fonduri”, ambele comise în formă continuată”, au afirmat reprezentanţii biroului de presă din cadrul DNA. Potrivit unor surse, procurorii anticorupţie au pus sechestru pe averea lui Ovidiu Dăescu. Citeste mai mult: adev.ro/owh9ar

Distribuie informația
Alte știri