Victimele cazurilor de malpraxis au unde să se plângă. Colegiul Pacienților lansează serviciul de suport și mediere

Azi, 25 Iulie, a avut loc la București semnarea protocolului de colaborare intre Colegiul Pacientilor si Consiliul de Mediere pentru soluționarea litigiilor dintre pacienți și cadrele medicale sau instituțiile medicale, soluționare ce se va realiza prin intermediul procedurii de mediere. “De azi, pacientii care vor sa sesizeze un caz de Malpraxis au unde sa se adreseze. Colegiul Pacienților lanseaza serviciul de suport si mediere intre pacienti si medici, pentru cazurile de malpraxis, acestia putand solicita acest serviciu folosind portalul de pe site-ul www.colegiulpacientilor.org/ malpraxis“ a declarat Angela Pernes, directorul executive al Colegiului Pacientilor. Sesizarile primite prin portal vor primi un raspuns in maxim 5 zile lucratoare. Pacientii vor fi contactati de reprezentati ai Colegiului Pacientilor sau Corpului Mediatorilor, dupa caz, astfel in cat sa rezolvam situatia cat mai repede.
“Malpraxis-ul medical este foarte stigmatizat in Romania si acest fapt creaza stari confictuale inutile intre medici, pacienti si unitatile medicale. Prin acest demers vrem sa contribuim la normalizarea situatiei prin focusarea pe rezolvarea cazurilor in mod amiabil astfel in cat sa dezamorsam starile conflictuale si de revolta ale pacientilor fata de corpul medical si furnizorii de servicii medicale.” a declarat Cristian Sas, presedintele asociatiei.
Mai multe informatii la tel: 0722172300

Despre COLEGIUL PACIENȚILOR

Una dintre cele mai mari asociatii de pacienți cu peste 5000 de membri, fondată în anul 2015, care și-a propus să identifice și să monitorizeze rezolvarea de către instituțiile abilitate a problemelor cu care se confruntă cetățenii în accesarea serviciilor medicale și a beneficiilor legate de sănătate. Puteți afla mai multe despre această organizație accesând site-ul www. colegiulpacientilor.org sau www.facebook.com/ colegiulpacientilor.

Despre Consiliul de Mediere
Consiliul de Mediere este organism autonom cu personalitate juridică, de interes public, cu sediul în municipiul Bucureşti. Consiliul de Mediere se organizează şi funcţionează potrivit prevederilor Legii 192/2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediator, republicată, precum şi ale regulamentului său de organizare şi funcţionare. Profesia de mediator este organizată şi funcţionează în baza principiului autonomiei, în limitele competenţelor prevăzute de Legea 192/2006 precum şi in baza Statutului Profesiei de Mediator. Totalitatea mediatorilor autorizaţi din România formează Corpul Profesional al Mediatorilor din România (C.P.M.R). www.cmediere.ro

Distribuie informația
Alte știri