Victor Micula, condamnat la închisoare cu executare. Sentința nu e definitivă

Foto: stirileprotv.ro

Milionarul Victor Micula, fiul magnatului Viorel Micula din Oradea, a fost condamnat luni, 12 februarie la 2 închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Asta după ce a tras cu o armă de asalt de pe un pod din oraș, în timpul unei curse de maşini pe străzile orașului,in 2019.

Investigația procurorilor efectuată împreună cu ofițerii DGA Bihor, a arătat că Micula jr. a luat arma de la un amic Cristian Matei, şi a continuat să încalce legea şi după respectivul episod, în perioada 30 aprilie – 29 mai 2019.

Ancheta a mai stabilit, că într-o singură lună Victor Micula a cumpărat 10 arme și sute de cartușe, în valoare de 40.000 euro, prin intermediul unui interpus, Sergiu Gabriel Hava, care avea permis.

Unul dintre martori, Vasile Iulian Manea, care ar fi susținut varianta folosirii unei arme de tip airsoft pe un pod din Oradea, a fost acuzat de mărturie mincinoasă.

Prin sentinţa pronunţată luni, Judecătoria Oradea a decis că atât Victor Micula, cât şi cei trei amici ai săi sunt vinovaţi și trebuie să execute pedeapsa cu închisoarea. Totuși, în timp ce doar milionarul a rămas cu o pedeapsă cu executare, ceilalți trei au primit sentințe cu suspendare și o perioadă de supraveghere de 2 ani, timp în care sunt obligați să presteze muncă în folosul comunității.

Prin aceeaşi sentinţă, instanţa din Oradea a confiscat toate armele şi muniţia găsite la Victor Micula în timpul percheziţiilor şi l-au obligat să achite cheltuieli judiciare în valoare de 65.000 lei.

Sentința Judecătoriei Oradea poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Distribuie informația
Alte știri