Victorie categorică pentru partidul Maiei Sandu la alegerile parlamentare din R. Moldova

Foto: stirileprotv.ro

Principalul partid proeuropean din Republica Moldova, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), al preşedintelui Maia Sandu, a câştigat detaşat alegerile parlamentare anticipate organizate duminică.

După numărarea voturilor din 99,58% dintre secţiile de votare, PAS a înregistrat un procent de 52,53% din voturi, depăşind astfel categoric principala formaţiune politică de stânga, Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor (BECS), care a fost votat de doar 27,36% din electorat.

Datele CEC arată că Partidul Politic ”Şor” (PPŞ) a beneficiat de susţinerea a 5,78% dintre alegători, acesta fiind urmat de Blocul Electoral “Renato Usatîi”, cu 4,11% din voturile alegătorilor.

Pe următoarele locuri se află Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr- 2,34% şi Partidul Democrat din Moldova- 1,82%.

Miza acestui scrutin anticipat este depășirea blocajului politic în favoarea reformelor. În total, 23 de partide se bat pentru cele 101 mandate parlamentare.

Preşedinta ţării, Maia Sandu, aleasă anul trecut după ce a promis reforme, combaterea corupției și integrare europeană, a forţat acest scrutin anticipat pentru a-şi întări poziția în faţa forțelor pro-rusești.

Sursa: StirilePROTV

Distribuie informația
Alte știri