Victorie prețioasă pentru futnetul românesc, Tengo Salonta a câștigat Cupa Mondială a cluburilor

Succes de răsunet pentru futnetul românesc la Karlovy Vary, în Cehia, unde echipe Tengo Salonta a cucerit în premieră Cupa Mondială a cluburilor, învingând în finală o echipă cehă, SK Liapor Witte Karlovy Vary, chiar la ea acasă.

La competiție au participat laureatele a opt țări europene, printre care și campionaele celor două superputeri (Cehia și Slovacia). În grupe, salontanii pregătiți de Vasile Sorean au dominat clar ostillitățile, învingând pe NO KAC Kosice (Slovacia), FT Gus (Elveția) și Helathgroup Kiev (Ucraina) cu același scor, 3-0, fără să piardă vreun set. În semifinale, Tengo a trecut de echipa franceză Tennis-Ballon Ollonais, tot cu 3-0, jucând în finala în compania formației gazdă, SK Liapor Witte.

Salontanii au câștigat prima probă de simplu, recidivând apoi și la dublu după un set decisiv pe muchie de cuțit (15-13 pentru Tengo). Cea mai puternică echipă de club din Cehia la momentul actual, a câștigat apoi jocul de triplu, rămânând în joc pentru prețiosul trofeu, dar un nou succes al bihorenilor din a doua probă de dublu a închis finala, Tengo impunânndu-se cu scorul de 3-1 la general. În caz de egalitate s-ar mai fi disputat un joc de triplu.

Succesul obșinut de formația salontană constituie un reper important pentru futnetul românesc, în condițiile în care este pentru prima dată când o echipă din România întrece, la o competiție majoră internațională, de o formație din Cehia.

Distribuie informația
Alte știri