Victorii spectaculoase pentru micii arcaşi de la C.S. Crişul Oradea

Având cea cea mai numeroasă delegaţie de sportivi participanţi la Campionatul Naţional de tir cu arcul pentru copii şi cadeţi (8 – 10 septembrie, Iaşi), Clubul Sportiv „Crişul” Oradea a reuşit să depăşească orice aşteptări în ce priveşte rezultatele obţinute.

Faptul că un club nou venit depăşeşte numeric alte cluburi cu tradiţie şi cu pretenţii în tirul cu arcul este un semnal, căci şi rezultatele încep să se adune mai degrabă în dreptul cluburil un record de participare. Dar asta n-a fost tot, căci rezultatele au fost deosebite. Astfel, după meciuri pline de suspans şi shoot-off (săgeată de baraj care se trage în caz de egalitate, n.r.), fetele de la C.S. Crişul Oradea au ocupat tot podiumul la cadete compound, obţinînd şi medalia de aur, titlul şi tricoul de campioană naţională prin Alexandra Oanea (urmată pe locurile 2 şi 3 de colegele ei de club Mara Mihociu şi Iulia Creţu). Un alt titlu de campion naţional, cu tricou de campion, l-a obţinut şi Florian Bologan (9 ani), tot de la Crişul Oradea, la copii compound, urmat de Ianis Buruiană (Viitorul Belceşti) şi de colegul său Andrei Piloca (8 ani), acesta din urmă aflat la prima participare la o competiţie federală.

La junioare 2, Cezara Batyin şi-a adjudecat medalia de argint, în timp ce la juniori 2 Matei Piloca a ocupat locul I. Rezultatele acestor tineri sportivi sau fost posibile şi cu susţinerea Agroind Cauaceu, Rivolto Cons, Golde Oradea, Blue Container Aleşd, Bene International, Primăria Oradea, DJST Bihor şi altor persoane cu suflet mare care au ales să rămînă anonime.

Deşi accidentat, după o perioadă de recuperare, Segiu Pallag a obţinut locul 2 şi medalia de argint la cadeţi compound, în urma unor confruntări decise la ultima serie, cu adversari de la alte cluburi. Medalia de aur la echipe mixte cadeţi compound (Alexandra Oanea şi Sergiu Pallag) a venit firesc, iar locul 1 la echipe cadete a întregit palmaresul.

„Ce poate fi mai frumos decât să vezi nişte copii atât de destoinici, în acest sport nobil şi elitist ? Misiunea noastră, a tuturor, este să îndrumăm cât mai mulţi copii spre sport – orice sport. Dacă mai mulţi orădeni şi mai multe firme din Oradea ar sprijini aceşti sportivi, sunt convinsă că performanţele acestor copii vor trece graniţele ţării”, a spus Pető Dalma Csilla, directorul C.S. Crişul Oradea.

Distribuie informația
Alte știri