VIDEO – 24 de comune din Bihor se vor duela in concursul de preparare tradiţională a bucatelor ”D’ale porcului”. Vezi cine participa!

Sâmbăta viitoare, pe 27 februarie, se va desfășura cea de-a doua ediție a festivalului ”D’ale porcului”.

Este un concurs de preparare tradiţională a porcului, între comunele din judeţul Bihor, care va avea loc în parcarea ERA Shopping Park Oradea.

Sâmbătă, 27 februarie, festivalul va debuta la ora 8.00, cu o degustare de pălincă. În intervalul orar 8.30-12.30 va avea loc prelucrarea celor 24 de porci, după care va începe degustare de toroş, cârnaţi, caltaboşi și jumări. De la ora 10.00 la 11.00 se va organiza pârjolire tradiţională a unui porc.

În intervalul 10.00-16.00, prin grija Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, se va asigura un program cultural – artistic susținut de 12 ansambluri și 16 interpreți de muzică populară.

Dacă la ediția precedentă au participat 22 de comune, acum în concurs s-au înscris 24 de comune: Toboliu, Sânnicolau Român, Valea lui Mihai, Dobrești, Săcueni, Aușeu, Boianu Mare, Borș, Bratca, Căbești, Cetariu, Copăcel, Nojorid, Diosig, Pomezeu, Roșia, Tileagd, Girișu de Criș, Sălard, Lăzăreni, Răbăgani, Tinca, Tulca, Sântandrei. Firma Nutrientul va oferi câte un porc carcasă fiecărei echipe din cele 24 de comune: Toboliu, Sânnicolau Român, Valea lui Mihai, Dobrești, Săcueni, Aușeu, Boianu Mare, Borș, Bratca, Căbești, Cetariu, Copăcel, Nojorid, Diosig, Pomezeu, Roșia, Tileagd, Girișu de Criș, Sălard, Lăzăreni, Răbăgani, Tinca, Tulca, Sântandrei. Vizitatorii vor putea degusta produsele din concurs. Acest lucru se va face pe baza unor tichete de masă, în valoare de 13 lei, puse în vânzare de organizatori, care vor asigura obţinerea unor porţii consistente de toroş, respectiv cârnaţi, caltaboşi şi jumări. De asemenea, vizitatorii vor primi la achiziționarea tichetelor de masă băutură energizantă pusă la dispoziţie de către un producator local, precum și pălincă, vin şi vin fiert. ”Aceste tichete vor fi lăsate la standul comunei pe care vizitatorii vor să o susțină. Astfel echipele vor trebui să strângă de la public un minim de 120 de tichete de masă pentru a putea rămâne în concurs, în caz contrar vor fi descalificate. La punctajul final, va conta în proporție de 50% numărul de tichete pe care fiecare echipă l-a colectat”, a declarat Radu Silaghi, președintele Asociației Firmelor Bihorene.

PORC

Distribuie informația
Alte știri