VIDEO. Bolojan a anunțat noi măsuri anti-coronavirus în Oradea. Se închid bazarurile din piețe, locurile de joacă și terenurile de sport

Primarul municipiului Oradea a susținut duminică o informare video live pe Facebook despre măsurile care vor intra în vigoare la începutul săptămânii viitoare, pentru prevenirea raspandirii coronavirusului în municipiu.

Vom inchide de luni bazarurile din pietele orasului și vor ramane in functiune doar standurile de vanzari alimente. De asemenea, vom inchide locurile de joaca si terenurile de sport dar va fi permisa alergarea individuala, a anunțat primarul.

Alte măsuri vizează transportul public. Un tramvai va circula la 20 minute si un autobuz la 40 de minute cu exceptia orelor de varf in care angajatii se deplaseaza la serviciu, atunci cand flota OTL va lucra dupa orarul normal.

https://www.facebook.com/ilie.bolojan/videos/2753270431457561/?v=199098321390661

Vom dispune ca toate supermarketurile sa inchida programul la ora 21 pentru ca angajatii sa ajunga acasa pana la ora 22, ora impusa de Guvern, a precizat Ilie Bolojan.

Potrivit edilului, criza va avea un impact economic care nu va ocoli Oradea. Exista firme in oras care nu vor mai avea comenzi cum sunt cele din domeniul auto și, cu certitudine, vom avea oameni in somaj tehnic dar vor fi si fabrici care vor avea comenzi iar ele trebuie sa lucreze pentru a asigura echilibrul economic al orasului.

Primarul spune că cei mai multi oradeni au inteles ca trebuie sa stea in case in aceast aperioada. Traficul auto s-a redus cu peste 60 la suta in ultimele zile iar numarul de calatori OTL cu peste 70 la suta.

Este o realitate ca pe mijloacele de transport in comun exista un numar mare de persoane varstnice, ceea ce nu este recomandabil mai ales pentru ei. In piete, parcuri sau in alte zone exista multe persoane care sunt prezente in oras intr-o forma foarte relaxata nepercepand pericolul acestui virus. Este nevoie sa ne schmbam cu totii comportamentul si sa ne rarim iesirile in oras, sa ramanem cat mai mult in case pentru a limita raspandirea virusului. Fiecare iesire inutila din case nu face decat sa complice si sa agraveze lucrurile, a precizat Ilie Bolojan.

Distribuie informația
Alte știri