VIDEO. Cel mai performant sistem de incalzire a locuintei, prezentat de un specialist din Oradea

La cea de a XV-a ediţie a Salonului Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii Pro Invent , desfasurata luna trecuta la Cluj-Napoca, tanarul oradean, Adrian Ciprian Farcaş a obtinut medalia de aur si diploma de excelenta. Cu acelasi brevet va participa la Timisoara, la inceput de iunie la Targul de inventica “Traian Vuia”. Adrian Ciprian Farcas este absolvent al Facultatii de Automatizari si Calculatoare din Oradea, promotia 2001. De mai bine de 10 ani, tanarul este preocupat de identificarea unei solutii cat mai eficiente ca randament si cat mai ieftine de incalzire in locuinte. A lucrat mult, a studiat, s-a consultat cu profesori universitari din tara si strainatate si a reusit sa creeze un sistem inovativ performant.

E vorba de un schimbator de caldura utilizat in domeniul pompelor de caldura si care aduce o imbunatatire majora acestor sisteme de incalzire .
Caracteristicile lui principale sunt:
– capacitatea de expandare in caz de inghet (astfel se elimina schimbatorul de caldura intermediar utilizat de toti producatorii de pompe de caldura apa-apa si scad simtitor costurile de implementare si exploatare, respectiv creste performanta pompei de caldura cu pana la 25%) .
– este confectionat dintr-un material antiaderent care previne formarea depunerilor (apa din foraj poate fi tulbure, cu un continut ridicat de impuritati si poate face depuneri, ducand la colmatarea schimbatoarelor uzuale)
– garantia produsului poate fi extinsa pana la 20 ani, tinand cont de durabilitatea materialelor din care este confectionat. Inventia este deja aplicata la scara larga in constructia pompelor de caldura Termocasa, iar multi oradeni care o utilizeaza sunt multumiti de eficienta ei si mai ales de facturile reduse pe timpul iernii.
Adrian Ciprian Farcaş da asigurari ca pompele de caldura apa-apa, fara un schimbator de caldura intermediar (inventia sa) reprezinta cel mai ieftin sistem de incalzire cunoscut pana in prezent pe piata mondiala.

Distribuie informația
Alte știri