VIDEO. Cine este VLAD IOVA, singurul elev din Bihor premiat în 2019 la OLIMPIADE INTERNAȚIONALE

163 de olimpici și profesorii lor au fost recompesați pentru cele 200 de premii și medalii obținute la competiții internaționale iar printre ei se numără și un tânăr din Bihor.  Vlad Iova, elev in clasa a X-a la CN Emanuil Gojdu, a obţinut la Doha medalia de argint la a XVI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe din Qatar, unde a fost însoțit de Anița Luncan, profesoara sa de chimie care îi este și diriginte și de  directorul adjunct Anca Mile.

Vlad Iova este la Gojdu din ciclul gimnazial. De la finele clasei a VII-a s-a simțit atras de tainele chimiei și a început să aprofundeze materia. Are parte și de un dascăl dedicat in persoana Aniței Luncan. Tot de atunci, an de an, e abonat la premii la Olimpiada Națională de chimie.  Pentru compeția de la Doha din decembrie 2019 s-a pregătit intens și la biologie (prof. Sorina Corbu) și la fizică (prof. Viorel Mititean).


Vlad are un potențial enorm dar și un bun simț generat de cei 7 ani de acasă – Daniela Bogdan,  coordonatorul Lotului olimpic pentru Doha


Tânărul gojdist se simte atras de științe dar are timp și pentru plimbări sau înot alături de tatăl său.  Vizează să devină un medic neurochirurg renumit, iar directorul colegiului unde el învață speră ca într-o zi Vlad Iova să figureze pe lista onorantă a academicienilor care au studiat în Oradea.

 

Distribuie informația
Alte știri