VIDEO: Cum se lucrează la reabilitarea Spitalului Județean din Oradea/ Constructorul a filmat stadiul de execuție a proiectului

sursa foto: captură video Selina Grup

Selina Grup a publicat un clip video care surprinde stadiul de executie a proiectelor – „Cresterea performantei energetice a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea” si „Extindere corp A1 din Stationar I cu un corp de cladire P si amenajare spatiu Angio CT”.

Lucrările presupun reabilitarea termică a anvelopei clădirilor prin dispunerea termosistemului de fațadă, dispunere de tâmplărie performantă termic, reabilitarea termică a acoperișului terasei prin refacerea izolațiilor. De asemenea, are loc modernizarea sistemului de încălzire și ventilație. Sistemul de încălzire/răcire propus este sistemul radiant cu plăci din gipscarton montate pe tavan. Proiectul prevede introducerea unui sistem de ventilare locală cu recuperarea căldurii.

Tot în cadrul lucrărilor are loc reabilitarea instalațiilor sanitare prin înlocuirea bateriilor de lavoar existente cu baterii cu senzor pentru economisirea apei.

Proiectul mai prevede reabilitarea sistemului de alimentare cu energie electrică și iluminat prin reabilitarea instalațiilor electrice, respectiv înlocuirea tablourilor existente, echipate cu protecții pentru deservirea în siguranță a consumatorilor vitali, înlocuirea corpurilor actuale cu aparate cu iluminat LED, protecția împotriva șocurilor electrice, dispunere de sistem de producție energie regenerabilă (SPER) compus din sistem panouri fotovoltaice și sistem integrat de stocare a energiei electrice suplimentare produse, dispunere de sistem de monitorizare, control şi management energetic BMS (Building Management Sistem).

Contractul de execuție a fost încheiat cu asocierea de firme formată din SC Drum Asfalt SRL – lider de asociere, SC Nord Conforest SA, SC TRAMECO SA şi SC TERMOLINE SRL, lucrările urmând să fie finalizate în 2022.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri