VIDEO – Cum se va dezvolta Oradea in urmatorii 10 ani. Joi se voteaza viitorul PUG.


koAlesii locali se reunesc, joi,  intr-o sedinta extraordinară si au ca punct de interes pe ordinea de zi noul PUG al municipiului Oradea.  Odată adoptat, documentul pentru care administratia a platit peste 750 de mii de lei va dicta liniile directoare ale evoluţiei oraşului pentru următorii 10 ani. Planul urbanistic general prezinta reguli de construire şi amenajare a clădirilor, stabilirea intravilanului sau a zonelor protejate.

Referindu-se la document, primarul Ilie Bolojan A DECLARAT ca va propune blocarea intravilanului in urmatorii 10 ani, existiand din cei 8 mii de hectare aferenti municipiului, 2 mii disponibili. Doar acolo se va putea construi in urmatorul deceniu.

PUG-ul vorbeste si despre conectivitatea orasului, legatura cu viitoarea Autostrada Bors -Brasov fiind vitala.

Un punct distinct e destinat realizarii inelului ocolitor al zonei centrale pe direcţia Decebal, Menumorut, Petofi, Magheru şi Sucevei – stradă care va fi lărgită pentru a putea asigura traficul pe 4 benzi.  In document se mai vorbeste si de regenerarea centrului istoric si de plamanul verde al orasului Oradea. VEZI TOATE PLANURILE  DETALIATE DE ILIE BOLOJAN

 

Distribuie informația
Alte știri