VIDEO – Demarate în urmă cu un an, lucrările în Piața Unirii sunt departe de a se finaliza în grabă. Termenul a expirat in decembrie

Valoare investiției din Piața Unirii se ridică la suma de 18,9 milioane lei, lucrările fiind realizate de o asociere de firme reprezentată de Drumuri Orăşeneşti din care mai fac parte firmele Electro Construct Sildac, Porfido Edarte Conzortio Stabile, Europorfidi, Imsaurisa şi Gardener. Potrivit contractului, până la 31 decembrie 2015, reabilitarea Pieței Unirii trebuia predată la cheie, altfel restul lucrărilor neexecutate cad în sarcina bugetului local. Cum acest termen nu a putut fi respectat, în acest an, din creditul de 33 milioane de lei, luat de la CEC, pentru Piața Unirii s-a prevăzut suma de 4,8 milioane lei, pentru a acoperi lucrările neexecutate la termen.

Pe lângă acest aspect financiar apăsător, problemele din perimetru central acum încep să iasă la suprafață: gazonul montat lunile trecute încep să se lase; întreaga piață începe vizibil să se fisureze; când plouă apa băltește pe alocuri; unele guri de scurgere sunt mai ridicate și nu permit scurgerea apei etc. Orădenii încep să-și exprime părerea, tot mai nemulțumiți, chiar și de poarta de intrare în perimetrul central, care opturează vizibilitatea frumuseții clădirilor.

 

Distribuie informația
Alte știri