VIDEO- După două încercări eșuate, a treia licitație privind reabilitarea pavajului din Pasajul Vulturul Negru ar putea fi cu noroc

Trei oferte pentru pavajul din Pasajul Vulturul Negru
 
După ce la primele două licitații de anul trecut, nu s-a prezentat nicio firmă, acum au fost înregistrate trei oferte privind refacerea pavajului din Pasajul Vulturul Negru. Prima ofertă aparține asocierii Abed Nego – SC Marmorex, a doua aparține firmei Euras, iar a treia asocierii Drumuri Orășenești – Porfido ED Arte Consorzio Stabile Trentino. Valoarea estimată a lucrărilor se ridică la 1.667.000 lei. Lucrările sunt prevăzute în două loturi, refacerea pasajului prost executat de firma Marconst, respectiv în lotul doi se prevede extinderea lucrărilor și la curtea interioară de lângă Columbus. Ca materiale se va folosi marmura și granitul.
Inițial, lucrările de reabilitare a pavajului au demarat în septembrie 2012, pe un program de fonduri nerambursabile. La data la care investiția trebuia finalizată, iulie 2013, s-a constat că firma Marconst a executat o lucrare de proastă calitate. În timp întregul pavaj de marmură s-a fisurat. Timp de doi ani, Primăriei Oradea i-a trebuit să găsească soluții pentru refacerea lucrării prost executate. Însă termenul scurs pentru cheltuirea banilor nerambursabili a expirat pe 31 decembrie 2015, fără ca investiția să fie finalizată. Astfel în aceste condiții întreaga investiție va trebui finalizată pe banii orădenilor. În Pasajul Vulturul Negru se lucrează la un alt proiect privind refacerea cupolei și a pereților interiori.

Distribuie informația
Alte știri