Video – Mama Patriciei ii cheama pe oradeni la protestul impotriva malpraxisului : „Oricine poate fi victima erorilor medicale”

Doar IMPREUNA PUTEM REUSI e crezul Deliei Scorte, mama Patriciei Aktaa, fetiţa în vârstă de doar 5 ani, care a plecat la cele vesnice în mai 2010, după ce a mâncat o prăjitură infectată cu Salmonella.

Printr-o soluţie a Judecătoriei Oradea din 28 aprilie, în acest an, medicul care s-a ocupat de cazul micutei, Georgeta Călinescu, a fost achitat de acuzaţiile de ucidere din culpă, instanţa stabilind că fapta nu există. Soluţia, care nu era definitivă, a fost atacată de familia copilei, care a si initiat un protest pasnic in care se va spune raspicat un NU hotarat malpraxisului. Oradenii sunt chemati sa se alature acestui demers, miercuri, 24 mai, ora 17, în faţa Palatului de Justiţie din Parcul Traian.

“Acest protest nu este doar despre Patricia , ci despre toate cazurile de malpraxis si mai ales despre cum sunt acestea solutionate in urma anchetelor care se fac.Si acest protest nu este impotriva tuturor cadrelor medicale. Cu totii cunoastem medici , asistente, infirmiere formidabile care isi fac meseria cu profesionalism si pe care nu putem sa nu ii apreciem si sa ii respectam .Pe acestia ii invitam sa ni se alature.Malpraxisul NU este despre ei .Malpraxisul este despre cei care isi fac meseria nobila pe care o au cu indiferenta si incompetenta . Si de asemenea , exista foarte multi oameni care fac parte din justitie si pentru care adevarul e mai presus de tot.Si acestora le multumim pentru corectitudinea lor si pentru efortul pe care il depun pentru aflarea adevarului.Si pe acestia ii invitam sa ni se alature.Prin acest protest nu impotriva lor ne indreptam , ci impotriva acelora care , din motive stiute doar de dansii , aleg sa ignore probele si sa ierte malpraxisul , asa cum a facut si doamna judecator Crenguta Craciun in cazul Patriciei”, spune mama fetitei, Delia Scorte.

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri