Video: Povestea casei de lângă spital, proiectul prin care o orădeancă îi cazează, gratuit, pe bolnavii care vin la tratament oncologic în oraș

În această lună, se împlinește un an de când Mădălina Maiorescu a lansat ALI HOME – Casa de lângă spital- un proiect ASOCIATIA LUMEA LUI IANNIS, pornit dintr-o experiență personală.

Este un proiect unic în regiune, pentru pacienții oncologici şi aparținătorii care pot beneficia pe durata investigațiilor, tratamentului sau spitalizării acestora în Oradea de facilități precum: cazare gratuită, posibilitatea de igienă personală, spălat rufe, gătit etc., în condiții igienice depline. Apartamentul situat in Oradea dispune de 3 camere cu 3,2,2 locuri putând găzdui mai multe persoane în același timp.

In primul an de activitate peste 30 de nume individuale, pacienți care revin de fiecare dată din păcate cand sunt chemați de medici pentru diverse proceduri sau din cauza unor recidive au beneficiat împreună de peste 500 de nopți de cazare. Pacienți și aparținători din Sighetul Marmației, Șimleul Silvaniei, Zalău, Arad, Salonta, dar și de mai departe: Hunedoara, Constanța, Ploiești sau Slatina, din familii cu statut social decent dar și persoane din medii sociale vulnerabile, părinți care stau la căpătaiul copiilor rugandu-se nonstop, soți, soții. Toți caută speranță și soluții în fața tragediei care i-a lovit, făcand uneori eforturi supraomenești pentru a depăși situația. Acest program le oferă o stare de normalitate și de decență, gratuit.

 

A fost un an de experiența binevenită și pentru noi, pentru ca am avut pe de o parte satisfacții legate de binele facut, dar ne-am si confruntat cu inconveniente pe care nu le-am prevăzut de la bun început.De asemenea cu sprijinul oamenilor dedicați de la Kokolosh si RA Oradea am oferit o masă caldă acelora dintre ei cărora starea de sănătate nu le-a permis să își gătească. Mulțumim donatorilor care ne-au înțeles misiunea, deoarece reușim cu ajutorul lor, să asigurăm tot ceea ce este necesar în Casă pentru ca pacienții să ducă o viață normală departe de casa lor și să se simtă confortabil în aceste clipe de încercare.

Acțiuni

O inițiativă inedită, recentă, de sprijin a programului  a fost spectacolul caritabil de balet Spărgătorul de nuci – organizat de Annete Classic Dance Studio – unde 28 de copii minunați și-au pus talentul în sprijinul unor cauze nobile. Efortul lor a fost răsplătit de toți cei prezenți atat prin aplauze cțt și prin donații– iar organizației noastre i-a fost donată suma de 1828 lei care s-a colectat prin cutiile de donații amplasate în sală.

Acești bani vor fi folosiți pentru susținerea și continuarea programului nostru- de exemplu pentru familia lui Alex (500 lei) pentru decontul drumului la Oradea pentru PET CT si înapoi acasă. Alex este primul copil beneficiar al programului nostru de cazare, care din păcate revine pentru a 3-a oara la Oradea pentru investigații suplimentare. Un copil minunat cu părinți iubitori și dedicați dar greu încercată în această perioadă, cand din pacate recidiva a fost confirmată.

Diferența de bani va fi folosită pentru acoperirea cheltuielilor curente ale CASEI DE LANGA SPITAL, care se ridica in medie lunara la 3500 lei.

Planuri

În acest an de experiență am identificat noi nevoi și am realizat noi planuri:
– schimbarea locației apartamentului, deoarece în prezent acesta este la etajul 2 si pacienții, slăbiți, urcă greu, iar vecinii nu sunt tocmai încantați.
-existența unei grădini/spațiu verde de relaxare la noua locație, ca un fel de terapie pentru pacienții care stau mai mult timp, cunoscut fiind timpul indelungat de terapie in cancer.
-dezvoltarea unor programe de intervenție postcură – de tipul asistenței psihologice si kinetoterapie recuperatorie specifică, grupuri de suport pentru părinții copiilor oncologici, activitati care necesita spatii adecvate.
-identificarea unei facilități de transport a pacienților care nu își permit, sau cărora starea medicală nu le permite utilizarea transportului în comun.
-o mai bună deschidere și o colaborare cu Centru Oncologic Oradea.

Pacienții sau aparținătorii care doresc să beneficieze de serviciile oferite de Asociația lumea lui Iannis, ne pot contacta la telefon 0773879261 sau lumealuiiannis@gmail.com

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri