VIDEO. Printr-un film VR, polițiștii bihoreni arată cum „HOȚII ÎȚI INVADEAZĂ INTIMITATEA”

Luni, în județul Bihor, a avut loc lansarea Campaniei „Hoții îți invadează intimitatea” care are ca scop conştientizarea cu privire la rolul şi importanţa măsurilor preventive în protejarea bunurilor din locuinţe.

Abordarea acestui tip de criminalitate reprezintă o constantă a intervenţiilor preventive întreprinse de Poliţia Română, în cadrul fiecărui demers promovându-se, prin modalităţi inedite şi de impact, informaţiile destinate reducerii gradului de vulnerabilitate.


Noutatea campaniei din acest an, derulată în parteneriat cu Feroneria Prod, constă în utilizarea unei tehnologii de ultimă generaţie, de interes pentru majoritatea categoriilor de beneficiari, care îi expune pe aceştia unei experienţe virtuale ce are corespondent în realitate*.


Astfel, cetăţenii se pot transpune în martori la un furt din locuinţă, având ocazia să înţeleagă modul de acţiune al infractorilor. Aceste interacţiuni vor fi completate de discuţii cu polițiştii specializaţi în prevenirea criminalităţii, care vor transmite recomandări adecvate pentru contracararea activităţii hoţilor.

Conform agendei, în perioada decembrie 2019 – februarie 2020, în județul Bihor, polițiștii de prevenire bihoreni vor avea întâlniri cu grupuri ţintă, în cadrul cărora vor difuza spoturi audio și video tematice şi vor distribui materiale informative, totul pentru a preveni furturile din locuințe. În cadrul întâlnirilor cu cetățenii, polițiștii de prevenire bihoreni vor folosi patru perechi de ochelari VR.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, în primele 11 luni ale anului 2019 au fost sesizate cu 15,8% mai puţine furturi din locuinţe, comparativ cu perioada similară a anului 2018.

În județul Bihor, cele mai multe furturi din locuințe au avut loc în mediul rural, prin efracție, prin împrietenire și prin escaladare.

Aşa cum vor face şi pe timpul derulării campaniei, polițiștii de prevenire bihoreni recomandă fiecărui cetăţean în parte:

– Asigură-te că ai încuiat ușa, chiar și când ești în casă;

– Montează o încuietoare de calitate;

– Montează un sistem de alarmă;

– Nu transmite informații personale pe rețelele de socializare.

Distribuie informația
Alte știri