VIDEO: Scandal in sedinta CL Sinmartin. Primarul Lucian Popus si mai multi localnici se acuza reciproc

Proprietari de pensiuni din Băile 1 Mai s-au revoltat în plenul ședinței de Consiliului Local Sînmartin, împotriva construirii unui drum de legătura între Selgros și Pensiunea Noblesse, care presupune, inclusiv, demolarea câtorva pensiuni.

Sala de ședințe a Primăriei Sînmartin a fost luată cu asalt. Mai mulți localnici din Băile 1 Mai au dorit să-și exprime nemulțumirea față de consilierii locali și primarul Lucian Popuș care au decis, fără o consultare prealabilă, să demareze o investiție care le va afecta direct viețile și propriile afaceri. Consiliul Local Sînmartin a aprobat în luna decembrie indicatorii tehnici pentru obiectivul de investiții ”Construirea unui drum de legătura între municipiul Oradea de la girația situată între hypermarchetul Selgros și Metro) și comuna Sânmartin sat Băile Felix zona Pensiunii Noblesse”. Construcția, paralelă cu DN 76, va avea o lungime de 4 km și va costa 20 milioane euro. Traseul presupune demolarea a 5 pensiuni din Băile 1 Mai, dar și poluarea fonică și chimică, a zonei, fiind astfel afectate toate pensiunile din vecinătatea drumului.
În schimb, primarul Lucian Popuș vede altfel situația. ”Nu doriți să dezvoltați turismul în localitate. Noi doar am aprobat indicatorii tehnico/economici. Nu știu cine v-a montat. Lăsați comuna să se dezvolte!”, le-a transmis Lucian Popuș.

Localnicii se apără motivând că investiția nu se justifică. ”La nici 500 de m este DJ 76. Acum vor să mai facă un drum, paralel cu aceste, la 4 benzi, să distrugă orice oază de liniște. În 100 de ani, Primăria Sînmartin nu a făcut nicio investiție în Băile 1 Mai. Abia anul trecut au făcut un trotuar. Au lăsat localitatea de izbeliște și acum vin să spună c vor să dezvolte Băile 1 Mai. Distrug pensiunile, distrug liniștea”, a precizat Călin Mut.

Mai mult, proprietarii de pensiuni s-au arătat nemulțumiți că nici nu au fost consultați cu privire la această investiție. ”Eu dețin pensiunea Iulia din anul 1994. Plătim la impozite pe clienți, pe teren, pe clădiri, aproximativ 10.000 de lei pe an, dar după noile majorări vom ajunge la 20.000 de lei. Drumul va trece prin curtea pensiunii. Nu poate fi vorba de o dezvoltare pentru Băile 1 Mai, că de la Selgros, până în Băile Felix nu este nicio coborâre sau urcare pe acest drum. Atunci cum să ajungă clienții la noi?”, a mai adăugat Anica Ardelean.
Proprietarii afectați au precizat că vor ataca în contencios administrativ toate hotărârile privind acest proiect.

[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”108248014930860277623″ ualb=”6252269135050592017″ imgl=”fancybox” style=”floor” row=”4″ size=”220″ num=”30″ border=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]

Distribuie informația
Alte știri