VIDEO/ Un urs a fost filmat în Apuseni în timp ce își verifică bârlogul

Imagini inedite cu un urs care își cercetează cu atenție bârlogul într-o pădure din Parcul Natural Apuseni apare într-o filmare realizată cu ajutorul camerelor de monitorizare instalate de către specialiștii Romsilva din cadrul administrației parcului natural.

Urșii au habitatul în pădurile de munte și cele dese din zonele deluroase. În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile, în special cel olfactiv, foarte dezvoltat. Hrana lor este predominant vegetală, dar se hrănesc și cu pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.

Pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.

Zona Munților Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de presitigiosul post de televiziune CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa, iar Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul ”Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN.

Distribuie informația
Alte știri