Viktor Orban: Ungaria intră în carantină totală. Vârful epidemiei va fi atins în iunie sau iulie

Ungaria va impune restricţii de deplasare a cetăţenilor în afara locuinţelor lor în perioada 28 martie – 11 aprilie, pentru a se limita răspândirea coronavirusului, a declarat vineri prim-ministrul Viktor Orban la postul public de radio, transmite Reuters. Orban a mai spus că se așteaptă ca vârful epidemiei să fie atins în iunie sau iulie.

Locuitorii vor putea ieşi din case doar pentru a merge la lucru sau pentru necesităţi esenţiale. Între orele 09:00-12:00, în magazinele alimentare şi farmacii va fi permis accesul doar pentru persoanele de peste 65 de ani.

Ungaria a înregistrat 300 de cazuri de infecții și 10 decese. Orban a precizat însă că numărul real de îmbolnăviri este, cel mai probabil, mult mai mare, scrie Reuters.

Premierul Orban a mai spus, la Radio Kossuth, că guvernul îşi va prezenta planul de relansare a economiei în prima sau a doua săptămână din aprilie. El a afirmat că economia va trebui restartată, dar că deocamdată trebuie acordată prioritate salvării cât mai multor oameni posibil, dat fiind că Ungaria se va confrunta cu o lungă epidemie, al cărei vârf este aşteptat în iunie sau iulie.

Sursa: hotnews.ro

Distribuie informația
Alte știri