Vin pelerinii. Poliţia de Frontieră Oradea se aşteaptă la aflux de credincioşi din străinătate odată cu vizita papei

Vizita papei Francisc va aduce în România cel putin zece trenuri, cu câte 11 vagoane, cu pelerini din străinătate.
Șeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, chestorul Marin Bondar a anunţat că subordonaţii săi se pregătesc deja pentru afluxul de credincioşi.

„Ne aşteptăm mai ales odată cu vizita papei la creşterea traficului. Am şi fost informaţi că vor veni în ţară în jur de zece trenuri cu câte 11 vagoane cu persoane din afară care vor să participe la activităţile desfăşurate cu această ocazie a vizitei papei. Am solicitat conducerii Inspectoratului General să ne sprijine şi am şi primit deja staţii de lucru, astfel încât să suplimentăm arterele de control. Am solicitat şi au fost achiziţionate aparate portabile pentru verificarea documentelor”, a declarat Bondar.

Este vorba despre un fel de cititoare de documente care vor fi purtate pe mână de poliţiştii de frontieră care vor putea lucra astfel, de afară, nu din tonete. Detalii suplimentare despre pregătirea vămilor pentru afluxul de credinciosi generat de vizita papei vor fi oferite in perioada următoare

Papa Francisc va efectua o vizită în România în perioada 31 mai – 2 iunie. În Ardeal, punctul culminant al vizitei va fi la Blaj, pe Câmpia Libertăţii, unde pe 2 iunie papa va oficia liturghia şi apoi va beatifica şapte episcopi martiri greco-catolici. Intre acestia se numără şi Valeriu Traian Frenţiu, episcopul diecezei de Oradea, care a murit în 1952 în închisoarea de la Sighet.

Foto: youtube

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri