Vine frigul! Meteorologi: Temperaturile vor scădea cu peste 10 grade

După un weekend cu aproape 30 de grade, toamna vine cu adevărat începând de duminicăe. Meteorologii prognozează că vremea se va răci deodată, iar temperaturile vor scădea cu mai mult de 10 grade de la o zi la alta. Vântul va accentua senzaţia de frig.

În plus, vor veni şi ploi, iar la munte chiar lapoviță și ninsoare. ANM prognozează două săptămâni cu vreme mai rece decât în mod normal şi va ploua mult.

Meteorologul Alina Șerban a vorbit la Antena 3 despre „o prăbușire de aer rece”.

„De duminică însă se poate observa o prăbușire de aer rece care va determina o răcire a vremii în regiunile nordice și nord-vestice, iar la începutul săptămânii următoare, în toată țara. 

Urmează două săptămâni cu vreme mai rece decât în mod normal

Potrivit ANM, în săptămâna 16 – 23 octombrie 2023 valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile nordice. Cu excepția nord-vestului extrem al țării, unde regimul pluviometric va fi local deficitar, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în extremitatea de sud a teritoriului.

În săptămâna 23 – 30 octombrie 2023, temperaturile vor fi în continuare mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal la nivelul întregii țări, dar cu posibilitatea unui deficit local în nordul extrem al țării și a unui ușor excedent în sud-vest.

Distribuie informația
Alte știri