Vineri, 17 iunie începe o nouă sesiune de înscrieri în programul Rabla pentru Electrocasnice

Cei care doresc să își schimbe aspiratorul, frigiderul, mașina de spălat sau laptopul pot primi de la stat prin acest program tichete între 200 și 500 de lei. Ca noutate, din categoria aparatelor electrocasnice au fost eliminate televizoarele.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna a declarat că au fost păstrate aceleași valori pentru tichete însă a fost mărit bugetul pentru a putea sprijini mai mulți cetățeni pentru a-și schimba instalațiile consumatoare de energie electrică.

Persoanele care doresc să primească vouchere de la stat pentru a-și cumpăra aparate electrocasnice, trebuie mai întâi să își facă un cont de utilizator pe site-ul electrocasnice.afm.ro.

Într-o primă etapă se vor lua tichetele pentru mașini de spălat, după care din luna iulie va începe rezervarea voucherelor pentru laptopuri.

În acest an, valoarea tichetelor este la fel ca anul trecut, chiar dacă bugetul a fost majorat cu 25 de milioane de lei. Astfel că pentru mașinile de spălat se vor acorda vouchere de 400 de lei, la fel și pentru frigidere și aparate de aer condiționat. Cele mai mari tichete se vor da pentru laptopuri, adică 500 de lei și doar 300 de lei pentru tablete.

Distribuie informația
Alte știri