Vinovatii pentru surparea Dealului Ciuperca vor fi cautati de o echipa de experti din Timisoara. Cand vor fi anuntate concluziile specialistilor

La solicitarea Primăriei Oradea, o echipă de experţi de la Universitatea din Timişoara a sosit joi, 17 noiembrie, la Oradea, pentru a inspecta Dealul Ciuperca. Vineri, specialistii au anuntat concluziile la care au ajuns.  Primele măsuri care vor fi luate : se vor continua investigațiile geologice, se va realiza o expertizare topografică completă a situaţiei actuale, urmând să fie montate în teren elementele de urmărire a eventualelor deplasări de teren.

De asemenea, experţii vor întocmi până la sfârşitul săptămânii viitoare un proiect care va stabili ce lucrări trebuie făcute în regim de urgenţă pentru a consolida versantul.

Raportul complet va fi incheiat in 25 ianuarie 2017 si va cuprinde atât expertiza proiectului tehnic, cât şi cea a lucrărilor efectuate pe Dealul Ciuperca, urmând să prezinte cauzele producerii alunecărilor de teren, precum şi măsurile care trebuie luate.

Distribuie informația
Alte știri