Vinuri premium şi super premium la primul Salon al Vinurilor Millésime din Oradea

22 de producători de vinuri premium şi super premium din România precum şi patru importatori vor veni la Oradea la primul Salon al Vinurilor Millésime. Evenimentul este organizat de Asociaţia Millésime, care din anul 2010 şi-a propus educarea consumatorilor şi promovării vinului românesc.

Salonul, care se deschide vineri, 8 iunie, în corpul L al Cetăţii Oradea se adresează atât consumatorilor cât şi reprezentanţilor din domeniul HoReCa.

Cramele prezente, între care Jelna, Prince Ştirbey, Davino, Amtiteatrul Vitis, Casa de Vinuri Cotnari şi Crama Oprişor – aduc vinuri din toate regiunile viticole ale ţării, iar importatorii vor veni cu vinuri din Portugalia, Italia, Franţa, Austria, Noua Zeelandă şi Chile.

Pe lângă salonul propriu zis, în Cetate se vor organiza şi câteva masterclassuri, pe diverse tematici, susţinute de către oenologi, formatori WSET, degustători autorizaţi din România şi reprezentanţi ai producătorilor de vinuri, spune universitarul Dorin Popa, preşedintele Asociaţiei Millésime.

Taxa de intrare este 50 de lei/persoană pentru o zi și 125 de lei pentru cele trei zile ale evenimentului. Prețul unui masterclass va fi cuprins între 50 și 100 de lei. În prețul biletului, orădenii și turiștii vor primi câte un pahar și vor putea degusta și afla detalii despre peste 200 de vinuri.

Distribuie informația
Alte știri