Violonista Diana Jipa, în concert, la Filarmonica de Stat din Oradea

Foto: youtube.com

Melomanii sunt invitați joi, 27 februarie, de la ora 19.00, la Filarmonica de Stat Oradea, la un concert simfonic deosebit.

Vor fi trei compoziţii de mare frumusețe. Programul serii va începe cu uvertura operei Ruslan şi Ludmila, de Mihail Ivanovici Glinka, finalizată în 1842. Va urma Concertul nr. 1 pentru vioară și orchestră în fa diez minor, op. 14, de Henryk Wieniawski. Programul se va incheia cu o altă mare compoziţie romantică de o deosebită popularitate, de această dată, din literatura muzicală germană, Simfonia I în do minor, de Johannes Brahms, terminată în anul 1876.

La pupitru se va afla maestrul Romeo Rîmbu, dirijor permanent al Filarmonicii orădene. Invitatul serii este violonista Diana Jipa. Calităţile ei muzicale au fost recunoscute de la o vârstă fragedă. Diana Jipa a devenit o prezenţă constantă pentru scenele de concert din România dar și din străinătate.

Pentru săptămâna viitoare conducerea Filarmonicii Oradea anunță o serată muzicală pe acorduri de Beethoven, Mozart și Mendelssohn-Bartholdy. Vor fi invitați dirijorul Andrea Barizza și solistul Fülei Balázs.

Alte știri