Visit Oradea oferă tururi ghidate gratuite turiștilor și orădenilor interesați, în perioada iunie – septembrie 2023

Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) oferă pentru al doilea an consecutiv, în fiecare weekend, începând cu 1 iunie 2023, tururi ghidate gratuite tuturor turiștilor și orădenilor interesați de descoperirea muzeului în aer liber, Oradea.

Proiectul, inițiat în 2022 și desfășurat în perioada 5 august – 30 septembrie 2022, a avut un real succes, adunând 485 de participanți, turiști și orădeni dornici să descopere istoria și arhitectura orașului multicultural alături de un ghid turistic acreditat.

Tururile ghidate se realizează în limba română și durează aproximativ 2.5 – 3 ore și au ca punct de plecare Piața Unirii, o locație emblematică a orașului. La cerere pot fi organizate și tururi în limba engleză sau maghiară. În cadrul acestor tururi vor putea participa și tineri pasionați de turism, pentru o mai bună înțelegere a acestei profesii și pentru a descoperi lucruri mai puțin cunoscute din arhitectura și istoria clădirilor care vor fi prezentate. Tururile sunt realizate în baza unui contract de prestări servicii, de către ghizi de turism acreditați, experimentați în tururi outdoor și indoor.

Orar tururi ghidate gratuite 1 iunie 2023 – 17 septembrie 2023

  • Vineri, ora 18.00, punct de întâlnire și plecare Piața Unirii
  • Sâmbătă, ora 10.30, punct de întâlnire și plecare Piața Unirii
  • Duminică, ora 10.30, punct de întâlnire și plecare Piața Unirii
  • *în mod excepțional, în zilele de 1 iunie, 5 iunie și 15 august 1:30, cu plecare din Piața Unirii.

Participanții se vor bucura de descoperirea exterioarelor Pieței Unirii, străzii Vasile Alecsandri, Piața Ferdinand cu Teatrul de Stat, Casa Poynar, Casele Adorjan, Hotel Pannonia, Casa Darvas-La Roche (exterior), Parcul Traian cu Palatul de Justiției, Clădirea Baroului, Clădirea BNR; palatele iconice de pe strada Republicii – Apollo, Moskovits Miksa, Stern și Bazilica Romano-Catolică (opțional).

Proiectul dorește să ofere o experiență inedită atât vizitatorilor din toate colțurile țării, cât și orădenilor care nu și-au explorat așa cum se cuvine orașul și importantele monumente istorice pentru arhitectura orașului. Această inițiativă Visit Oradea este menită să aducă plus valoare experienței vizitatorilor din această perioadă, fiind un program pilot care poate fi reluat și în viitor în funcție de numărul de participanți.

Tururile ghidate gratuite vin și în întâmpinarea turiștilor ca un beneficiu în plus, față de campania de gratuități Oradea cu drag, unde fiecare turist care înnoptează vreme de minim două nopți în Oradea se poate bucura de gratuitate la muzee, transport public gratuit 24 și discount-uri la cafenele și restaurante care au dorit să participe la această campanie. Informații suplimentare pot fi găsire pe site-ul visitoradea.com sau pot fi solicitate la adresa de email office@visitoradea.com sau telefonic la +4 0359 807 907.

Distribuie informația
Alte știri