„Visuri colorate”, expoziția personală de pictură a micuțului artist Dragoș Mihai Dobocan

Rotary Club Oradea și Rotary Club Oradea Art Nouveau, în parteneriat cu Fundația Comunitară Oradea, vă invită la expoziția personală de pictură a micuțului artist Dragoș Mihai Dobocan.

Expoziția, intitulată „Visuri colorate”, va avea loc miercuri, 28 iulie 2021, ora 17.00, în Parcul Libertății (în zona pianinei) și va cuprinde în jur de 65 de lucrări realizate în acrilic și acuarelă.

Autorul lucrărilor, Dragoș Mihai Dobocan are 8 ani și a încheiat clasa I la Școala Gimnazială „Dacia” din Oradea. Dragoș pictează de la vârsta de 5 ani. El urmează cursurile de pictură la Atelierul „Mânuțe fermecate” (Alina Pocian) și la Școala „Francisc Hubic” din Oradea, la clasa profesoarei Florence Sabău.

Dragoș și-a prezentat lucrările într-o primă expoziție la vârsta de 6 ani, când mama sa i-a organizat o expoziție pentru prieteni, la Casa Minunată din Oradea.

Lui Dragoș Dobocan îi place să călătorească, îi plac drumețiile, iubește florile și natura în orice anotimp, de aceea multe din lucrări sunt inspirate din natură.

Are două lucrări preferate – ,,Bufnița”, văzută ca simbol al înțelepciunii, și ,,Canarul”, ca simbol al soarelui, al căldurii sufletești, al luminii. Iubește canarii pentru că sunt veseli, inteligenți, (în)cântători- de altfel are acasă doi canari.

Micul artist a participat în toamna anului 2020 la primul său concurs – ,,Dessine-moi ton reve de paix” (Desenează visul tău de pace), organizat sub egida UNESCO, de Romanian Section Saint Germain en Laye Conseil International de la Danse (CID), la care a obținut premiul I, la categoria sa de vârstă (6-10 ani).

Alte știri