Vitezomanii bihoreni vor fi depistati in trafic cu un un pistol radar nedetectabil, cu laser si camera HD

Începând de azi, 21 august a.c., polițiștii rutieri bihoreni vor folosi un echipament radar de măsurare a vitezei în regim staționar, pe baza undelor laser (pistol radar), în cadrul acțiunilor desfășurate în trafic pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale referitoare la viteza de deplasare a autovehiculelor pe drumurile publice.

Noul echipament radar dispune de o cameră video HD de înaltă fidelitate și un laser integrat, fiind unul dintre cele mai performante aparate de măsurare a vitezei disponibile la acest moment.

Aparatul detectează viteza de deplasare a autovehiculelor la o distanță de până la 1.200 m. Acesta este nedetectabil, dotat cu sistem antibruiere, având capacitatea de a depista dispozitivele antiradar, interzise prin lege.

Echipamentul stochează pe cardul de memorie înregistrări video și fotografii HD detaliate, referitoare la marca autovehiculului, numărul de înmatriculare, coordonatele GPS și chiar trăsăturile faciale ale conducătorului auto.

Unda laser fiind nedivergentă, dă posibilitatea operatorului să țintească exact acel vehicul a cărui viteză se dorește a fi determinată, eliminând ambiguitățile ce pot apărea din faptul că în fotografie apar mai multe vehicule.

Aparatul poate fi folosit și pe timp de noapte, înregistrările menținând aceleași informații și același format.

Echipamentul de ultimă generație a fost achiziționat de Primăria Oraș Aleșd și cedat gratuit, spre folosință, în baza unui contract de comodat, Poliției Oraș Aleșd din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, localitatea bihoreană Aleșd înregistrând valori ridicate de trafic, în special la sfârșit de săptamâna sau în perioada sărbătorilor.

Distribuie informația
Alte știri