Viziune CJ Bihor: Aeroportul International din Oradea, potential centru economic

Administratia judeteana doreste amenajarea unei zone „pentru activitati logistice, industriale si de servicii” care sa poarte denumirea de Bihor Airport City.

Aceasta s-ar intinde pe o suprafata de 40 de hectare, din cele 180 existente. Potrivit autoritatilor, „zona este ideala pentru investitii pentru ca are acces direct la DN 79”.

Un astfel de concept, Airport City functioneaza cu succes in alte orase din Europa si vizeaza extinderea serviciilor oferite de un aeroport astfel incat acesta sa genereze venituri suplimentare.

„Consideram ca dezvoltarea unor zone pentru activitati logistice, industriale si de servicii in cadrul Aeroportului International din Oradea va contribui foarte mult la dezvoltarea economica a Aeroportului in sine, dar si a Bihorului. In plus, vor fi create locuri de muncă noi, iar judetul nostru va deveni mult mai atractiv din punct de vedere economic”, spune, intr-un comunicat de presa, remis redactiei, Pásztor Sándor, presedintele CJ Bihor.

Tot el adauga ca in perioada urmatoare se doreste realizarea unui Master Plan care sa cuprinda toate directiile de dezvoltare ale Aeroportului International Oradea, astfel incat acesta sa devina un centru economic.

Distribuie informația
Alte știri