Volumul „Istoria Holocaustului. Desfiinţarea omului”va fi lansat la Sinagoga Ortodoxă din Oradea, în prezența autorului

Duminică, 6 februarie, la Sinagoga Mare de Rit Ortodox are loc lansarea volumului „Istoria Holocaustului. Desființarea omului: de la ascensiunea lui Hitler până la execuția lui Eichmann” de Ovidiu Raețchi, în prezența autorului. Evenimentul va începe la ora 12.00. Invitaţii acestei lansări sunt: dipl. ing. Felix T. Koppelmann, președinte al Comunității Evreilor din Oradea; Robert Schorr, director JCC Oradea; prof. univ. dr. Antonio Faur, Universitatea din Oradea, director al Centrului de Cercetare a Istoriei Evreilor Eva Heyman; drd. Emanuel Grec, cercetător la Universitatea din Heidelberg.

Ovidiu Raețchi, autor al volumului, este un scriitor specializat în zona Orientului Mijlociu. Licențiat în științe politice cu o lucrare despre gândirea politică din Renaștere, are un master în civilizație ebraică (Facultatea de Litere) și unul în cultura arabă (Facultatea de Limbi Străine). Este doctorand în istorie cu o teză despre pacea egipteano-israeliană (1979) și doctorand în științe politice cu o lucrare dedicată ideologiei Fraților Musulmani (1928-2021). Analist de politică externă pentru Adevărul, Ziare.com și Digi24, Ovidiu Raețchi a fost parlamentar de Diaspora (pentru Orientul Mijlociu) și vicepreședinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, fiind de curând numit în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Centrului Euro-Atlantic pentru Rezilienţă. A efectuat vizite oficiale în Knesset, în Parlamentul Iordaniei, în Parlamentul Italiei, dar și la Beirut, Washington sau Bruxelles. A publicat numeroase cărți, între care „Tzahal: o istorie a armatei israeliene” (Litera, 2019, 2020), „Istoria intelectuală a jihadismului” (Litera, 2019) și „Soldatul Putin și filosoful Dughin. Civilizația rusă în fața unei noi erori imperialiste” (Nemira, 2017).

Volumul „Istoria Holocaustului. Desființarea omului. De la ascensiunea lui Hitler până la execuția lui Eichmann” a apărut recent la Editura Litera. După București și Iași, Ovidiu Raețchi vine în Oradea, onorând astfel invitația Comunității Evreilor din Municipiul nostru, pentru a prezenta această carte de mare importanță.

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri